Ξεκίνησε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης στη Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η ιερά πανήγυρις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού, έπειτα και από συνεχείς συσκέψεις συντονισμού των φορέων που συγκάλεσε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες στα πλαίσια της υποδοχής των χιλιάδων προσκυνητών.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής του Δήμου, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, τη διοικούσα επιτροπή της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Βόνης, τους Συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων και τους φορείς του Δήμου, έχει ως στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της Ιεράς Πανήγυρης.

Ζητήματα όπως τα μέτρα ασφαλείας, η διευθέτηση της κυκλοφορίας για τη σωστή και έγκαιρη προσβασιμότητα των επισκεπτών, η πυροπροστασία, καθώς και η παροχή πρώτων βοηθειών, ιατρικής μέριμνας και εξυπηρέτησης, προς όφελος πολιτών και επισκεπτών έχουν συντονιστεί λεπτομερώς.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προχώρησαν στη διαμόρφωση επαρκών χώρων στάθμευσης στην περιοχή, ενώ τα λεωφορεία του Δήμου εξυπηρετούν τους πιστούς, μεταφέροντάς τους από και προς το σημείο στάθμευσης στην περιοχή του Γαλατά.

Επιπλέον, το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησαν σε παρεμβάσεις βελτίωσης τόσο της ενδοδημοτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Θραψανού, όσο και στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, από τα οποία γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook