Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρευρέθει σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Πολιουδάκης Γιώργος και ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Ψαρουδάκης Μανώλης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Πολιουδάκης Γιώργος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έθεσε το θέμα της επικείμενης κατάθεση του ν/σ για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα και ειδικότερα το επίμαχο άρθρο 6 που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων έως και 250 τ.μ για όλες τις Κυριακές του χρόνου, τονίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική αγορά και για τις συνέπειες που θα έχει για το εμπόριο το άνοιγμα 52 Κυριακών, εκφράζοντας την αντίθεση του εμπορικού κόσμου της Κρήτης στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας, ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 6 από το νομοσχέδιο του Αγορανομικού Κώδικα.

Ο κ. Βενιζέλος για το θέμα αυτό δήλωσε, ότι στα πλαίσια της συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς σε πολλά θέματα και δεν μπορεί παρά να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Oικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Ψαρουδάκης Μανώλης έθεσε στον κ. Βενιζέλο το θέμα των επιχειρηματιών δανείων, του τραπεζικού συστήματος, των υψηλών φορολογικών συντελεστών, την κατάσταση του ασφαλιστικού ταμείου, την παρατεινόμενη ύφεση και γενικότερα την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook