Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί η 4η Τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Θέματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι:

1. Απολογισμός δράσης Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Επανακαθορισμός του ποσού δικαιώματος εγγραφής μέλους και της ετήσιας συνδρομής.
3. Εκτίμηση διαμορφωθείσας κατάστασης, ανάλογα με την υπερψήφιση ή μη του άρθρου 81 του πολυνομοσχεδίου.
4. Ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής εκλογών.
5. Κατάθεση υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή.
6. Διεξαγωγή εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή.
7. Καθορισμός στάσης του Σωματείου απέναντι στις εξελίξεις.

Σε σχετική ανακοίνωση το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών αναφέρει:

Οι ώρες που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμες για εμάς και τις οικογένειές μας. Οποιαδήποτε δράση, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να αλλάξει σημαντικά τις ζωές μας. Τώρα είναι η ώρα, ξεχνώντας λάθη, παρεξηγήσεις και παραλείψεις του παρελθόντος, να συστρατευτούμε στον κοινό μας αγώνα για διατήρηση των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειάς μας.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει κατατεθεί πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει ένα άρθρο (το άρθρο 81) με το οποίο προτείνεται η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η διαθεσιμότητα όλων των Δημοτικών Αστυνομικών από 23/09/2013, μέχρις ότου η κυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα καθορίσει τον τρόπο μετακίνησης κάποιων ή όλων μας στην ΕΛ.ΑΣ. ή άλλες υπηρεσίες. Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αυτό πραγματοποιείται την Τετάρτη 17/07/2013.

Μέχρι και την ημέρα αυτή, το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών έχει ζητήσει από τα μέλη του να συμπορευτούν με τα κατά τόπους σωματεία δημοτικών υπαλλήλων σε κοινές δράσεις και αγώνες, ώστε να μην υπερψηφιστεί τελικά το άρθρο 81 και να μην αποτελέσει νόμο του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είτε σε θετική κατάληξη του αγώνα είτε σε αρνητική, το Σωματείο μας οφείλει να είναι παρών στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Είτε αυτή μας βρει στις θέσεις μας ως δημοτικούς υπαλλήλους είτε μας βρει στο καθεστώς διαθεσιμότητας και αναμονής πιθανής μετακίνησής μας, όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Κρήτης έχουμε καθήκον να ορίσουμε τη στάση που θα κρατήσει το Σωματείο μας απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν.