Έρευνα ξεκινά η Apple μετά την είδηση για το θάνατο 23χρονης αεροσυνοδού στην Κίνα από ηλεκτροπληξία την ώρα που απαντούσε σε κλήση στο iPhone της .

Η Ma Ailun, πρώην αεροσυνοδός της China Southern Airlines, κατέρρευσε στο έδαφος, όταν σήκωσε το smartphone της, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν.

Η αδελφή της , στη συνέχεια έγραψε στο site κοινωνικής δικτύωσης Weibo, σύμφωνα με την Daily Mail: «Θέλω να προειδοποιήσω όλους να μην κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, όταν το κινητό σας τηλέφωνο φορτίζεται». Η αδελφή της επίσης είπε ότι η Ma είχε αγοράσει το iPhone το Δεκέμβριο από το επίσημο κατάστημα της Apple και χρησιμοποίησε τον αρχικό φορτιστή για να επαναφορτίσει το τηλέφωνο όταν συνέβη το περιστατικό. Η Apple, ανακοίνωσε ότι ξεκινά «διεξοδική έρευνα», προσθέτοντας:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για το τραγικό συμβάν και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Θα διερευνήσουμε πλήρως το συμβάν και θα συνεργαστούμε με τις αρχές για το θέμα αυτό». Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μια σχετικά χαμηλή ηλεκτρική ισχύ μεταξύ 3 έως 5 βολτ - πολύ λιγότερα από τα 36 βολτ που χρειάζεται για ένα άτομο να αισθανθεί κάποιο σοκ. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι εάν ο φορτιστής ή το κύκλωμα έχει πρόβλημα, όπως ένα σπασμένο καλώδιο, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θανατηφόρο σοκ των 220 βολτ.

lifo.gr