Σοκ προκαλεί ο θάνατος μιας έφηβης γαλλίδας τουρίστριας την οποία κατασπάραξε ένας καρχαρίας την Δευτέρα, την ώρα που κολυμπούσε σε μια δημοφιλή ακτή του νησιού του Ινδικού Ωκεανού Ρεϊνιόν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση καρχαρία φέτος στη Ρεϊνιόν, υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν ότι το 15χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ κολυμπούσε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την ακτή Σεν-Πωλ, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Το κορίτσι, που βρισκόταν στη Ρεϊνιόν για διακοπές, κολυμπούσε μαζί με μια άλλη κοπέλα η οποία βγήκε στην ακτή λίγο πριν από την επίθεση του καρχαρία.

«Μέρος του σώματός της αποσπάστηκε από τον καρχαρία. Πυροσβέστες, ναυαγοσώστες και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας διεξάγουν έρευνες», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Οι συνθήκες αυτής της επίθεσης είναι πολύ περίεργες. Δεν πιστεύαμε ότι ένας καρχαρίας θα μπορούσε να έρθει τόσο κοντά στην ακτή» πρόσθεσε.

Ενας 36χρονος Γάλλος, που βρισκόταν σε ταξίδι του μέλιτος, σκοτώθηκε από καρχαρία τον περασμένο Μάιο, ενώ έκανε σερφ κοντά σε μια δημοφιλή παραλία του νησιού.

Πέρυσι αναφέρθηκαν 78 επιθέσεις καρχαριών σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων οκτώ ήταν θανατηφόρες.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook