Με μια μικρή καθυστέρηση. . . 82 ετών βρέθηκε επιτέλους λύση σε μια υπόθεση κτηματικών διαφορών που είχε προκύψει από την αμφισβήτηση μιας διαθήκης και οδήγησε στην ίσως πιο μακροχρόνια δικαστική διαδικασία που γνώρισε ποτέ όχι μόνο η Μάλτα, αλλά όλη η Δυτική Ευρώπη.

Η υπόθεση που \”σερνόταν\” στα δικαστήρια από το 1931 δεν έληξε με δικαστική απόφαση αλλά με το συμβιβασμό των αντιδίκων, γεγονός που χαιρετίστηκε από τον δικαστή.

Η διαμάχη για την κτηματική περιουσία –αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σήμερα– ξεκίνησε από τη διαθήκη που συνέταξε ένας Μαλτέζος ευγενής, ο Αρκάντζελο Καλέτζα, το 1761. Για αδιευκρίνιστο λόγο, 170 χρόνια μετά το θάνατο του Καλέτζα οι απόγονοι των κληρονόμων του προσέβαλαν τη διαθήκη στα δικαστήρια.

Ο δικαστής Σίλβιο Μέλι είπε ότι η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη. Μια επιπρόσθετη δυσκολία ήταν ότι οι αρχικοί αντίδικοι στο μεταξύ πέθαναν και η περιουσία τους μοιράστηκε σε πολλούς κληρονόμους. Μάλιστα, στο κείμενο της τελικής συμβιβαστικής συμφωνίας, από τις 30 σελίδες οι 15 περιέχουν μόνο τα ονόματα των διαφόρων αντιδίκων.

Ο δικαστής δεν παρέλειψε πάντως να επαινέσει τους αντίδικους γιατί χρησιμοποίησαν τη λογική τους, έστω και μετά από τόσα χρόνια.

news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook