Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα στη Κρήτη καθώς πλήθος εργατειακών σωματείων και φορέων συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια 
στις κυβερνητικές αποφάσεις που προβλέπουν την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους και την παράλληλη κατάργηση δομών στους Δήμους και ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια.

Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού στις 10 το πρωί.

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές από τη Δευτέρα οι υπηρεσίες των δήμων στο πλαίσίο της απόφασης της ΚΕΔΕ για αναστολή της λειτουργίας των δήμων ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους.

Για σήμερα Τρίτη δεν θα λειτουργούν ούτε οι κοινωνικο-προνοιακές δομές και οι υπηρεσίες καθαριότητας ενώ οι κινητοποιήσεις στους Δήμους θα συνεχιστούν και την Τετάρτη με εξαίρεση τις παραπάνω δομές.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook