Το Διοικητικό Συμβούλιο του 13ου Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, μετά την πρόσφατη κατάθεση πολυνομοσχεδίου όπου τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και απόλυσης 2482 εκπαιδευτικοί, 52 ειδικοτήτων και όπου μεταξύ άλλων ειδικοτήτων καταργούνται οι Τομείς Υγείας και Πρόνοιας των Επαγγελματικών Λυκείων.

Στα επαγγελματικά Λύκεια της Κρήτης, η αξία του εκπαιδευτικού έργου που προσέφεραν οι ειδικότητες αυτές αντανακλάται στη μεγάλη ζήτηση των Σχολών αυτών από τους μαθητές.

\”Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλους. Δεν είναι μέσο πλουτισμού και δεν είναι προνόμιο για λίγους\” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και δηλώνει αντίθετο στη φημολογούμενη μετακίνηση-απόλυση νοσηλευτικού προσωπικού, λόγω κατάργησης των θέσεων στα οργανογράμματα των υπηρεσιών Υγείας.

\”Σε μία χώρα που έχει μία από τις μικρότερες παγκοσμίως, αναλογία νοσηλευτών προς ασθενείς και σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που παραπαίει ανάμεσα στην ιδιωτικοποίηση και στη συρρίκνωση χωρίς να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού και με μόνο γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων, οι νοσηλευτές είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως εργαζόμενοι έχουν καταντήσει άθυρμα στα χέρια των «ειδικών» που αποσπασματικά και σε κατάσταση πανικού προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα κονδύλια που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν με τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και πλουτισμού που παρατηρούνται στο Σύστημα Υγείας\”, καταλήγει η ανακοίνωση.


(φωτο από ΕΠΑΛ Ηρακλείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook