«Κάποιοι νόμισαν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο μέσα στο καλοκαίρι… Λάθος», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι μαθητές 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, που σήμερα Τρίτη στις 10:30 το πρωί είχαν δώσει ραντεβού στη πλατεία Διάκου.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στο LamiaReport.

«Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ. Είμαστε αγανακτισμένοι, αποκαρδιωμένοι, στεναχωρημένοι για το μέλλον μας. Φτιάξαμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας εντελώς αυθόρμητα, βγαλμένη μέσα από την καρδιά μας.

Αισθανόμαστε πως έτσι νιώθουν όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ξεκινάμε ένα διαρκή αγώνα και περιμένουμε συμπαράσταση και πραγματική βοήθεια από όλους.

Το κάλεσμα:

Το ποτήρι ξεχείλισε για άλλη μία φορά!

Θεώρησαν πως θα μας “πιάσουν στον ύπνο” και μας ανακοίνωσαν την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ μέσα στο καλοκαίρι.. Λάθος!

Μας κλείνουν τα σχολεία. Επιδιώκουν μια νεολαία αμόρφωτη, μια νεολαία που για να λάβει κάποιες βασικές γνώσεις πρέπει να πληρώσει! Μας λένε να ονειρευόμαστε, αυτοί που μας καταστρέφουν τα όνειρα. Νομίζουν πως μπορούν να μας καθοδηγούν σαν πιόνια τους!

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε!

Μας αφορά όλους! Δεν είμαστε απλά ένας αριθμός στις λίστες περικοπής της επόμενης δόσης! Είμαστε άνθρωποι! Νέοι με όνειρα και ιδανικά.. Με αυτά μεγαλώσαμε και για αυτά παλεύουμε. Δεν ανεχόμαστε να έχουμε ένα σκοτεινό, απαισιόδοξο μέλλον, γεμάτο κατάθλιψη!

Και αν κάποιους τους βολεύει να μας χαρακτηρίζουν “γενιά του facebook και του καφέ”, αυτοί οι “κάποιοι” να θυμούνται ότι τον καφέ και το μέλλον μας, τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι!

Σας περιμένουμε όλους στους αγώνες που θα δώσουμε!»