Στην καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο εξορθολογισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων και της καθιερώσεως ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν την ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα που θα είναι υπεύθυνος για το σύνολο της προνοιακής πολιτικής.

Σημειώνεται πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.

Έτσι, νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή το υπουργείο Εργασίας θα προβλέπει ότι οι προνοιακές παροχές θα περάσουν στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συναθροιστούν με τις κοινωνικές παροχές.

Ακόμη, θα θέτει αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγηση του ΕΚΑΣ, θα προβλέπει την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, αλλά και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή της ισόβιας συντάξεως σε πολύτεκνες μητέρες και της συντάξεως ανηλίκου στις τρίτεκνες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook