Στα παραπήγματα του Καρτερού βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο κ Δεικτάκης συζήτησε με τους κατοίκους για το πρόβλημά τους καθώς σύμφωνα με απόφαση του δήμου Ηρακλείου θα πρέπει να φύγουν από την περιοχή έως τις 22 Ιουλίου, διαφορετικά τα παραπήγματα θα κατεδαφιστούν.

Στα τροχόσπιτα και τα πρόχειρα καταλύματα που βρίσκονται σε ακίνητο του Δημοσίου κοντά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ηρακλείου, στην παραλία του Καρτερού ζουν πάνω από 100 οικογένειες, με τους μόνιμους κατοίκους να υπολογίζονται σε 70 οικογένειες.

\"\"

Οι κάτοικοι ζητούν εδώ και χρόνια να βρεθεί ένας άλλος χώρος για να μεταφερθούν τα τροχόσπιτά τους. Μέχρι τώρα έχουν πέσει διάφορες προτάσεις στο τραπέζι, με μία από αυτές να θέλει τους παραπηγματούχους να μεταφέρονται σε camping, όπου και θα διαμένουν πληρώνοντας ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews ο κ. Δεικτάκης βρίσκεται σε επαφές με τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, για να βρεθεί άμεσα χώρος για την μεταστέγαση των κατοίκων των παραπηγμάτων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως βρίσκονται πολύ κοντά στην επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook