Τις εξελίξεις μεταφέρει ο γεωπόνος κ. Γενειατάκης σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Παραγωγή» το οποίο δυσφημούσε τα προϊόντα της Ιεράπετρας.

Να θυμίσουμε πως θέση στο θέμα είχε πάρει και ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας.

«Πέρισυ , πήραμε έγκριση για το Κόντορ με πολλή καθυστέρηση γιατί στο επιτελείο του Υ.Π.Α.Α.Τ. επικρατούσε ακόμη το δόγμα , τέρμα οι άδειες των 120 ημερών (Δογμα Διβερλέγκα). Καταλυτική σημασία έπαιξε η επιστολή μου στις 30 Μαΐου 2012 που αναρτάται.

Φέτος παρα την έγκαιρη , κινητοποίηση και την αλλαγή ηγεσίας και στάσης στο Υ.Π.Α.Α.Τ. μπλοκάραν την απόφαση για πάνω από 15 ημέρες με αιτήσεις και διάφορες προσπάθειες για ακυρώσεις από ανταγωνιστικά προϊόντα. Και πάλι πολύ μεγάλη σημασία έπαιξε η επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του Υ.Π.Α.Α.Τ. στις 10 Ιουνίου η οποία επίσης έχει αναρτηθεί και περιείχε λίγο παραπάνω από το επιτρεπόμενο βρισίδι.

Μετά την ανάρτηση της απόφασης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (μαζί με κάποια πρόστιμα παράνομης διακίνησης του) έχουν λυσσάξει με προσφυγές στο Υ.Π.Α.Α.Τ., με δημοσιεύματα όπως αυτό που έχει αναρτηθεί για να δυσφημούν την Ιεράπετρα με απειλές προς κάθε ασχολούμενο με το θέμα , γιατί έπρεπε να επιβληθεί η παράνομη διακίνηση στην Ιεράπετρα εκ του ασφαλούς (εσείς ξέρετε ποιοι το διακινούν παράνομα και πώς ο καθένας μας τους βοηθά).

Υπήρξε μια απάντηση στο δημοσίευμα το οποίο περιείχε αισχρούς συνειρμούς και υπονοούμενα , μια σκληρή απάντηση με στοιχεία που αναγκάστηκε η εφημερίδα να την κάνει ολοσέλιδο το Σάββατο 13 Ιουλίου , ενώ με τις τοποθετήσεις του συντάκτη της δικαιώνει την Ιεράπετρα.

Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τις έντονες προσπάθειες και απομένει η ενημέρωση και πίεση προς το Υ.Π.Α.Α.Τ. τη Βουλή , την Ευρωβουλή και τα αγροτικά έντυπα , από τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών και τους συνεταιριστές για την αναγκαιότητα του Κόντορ στα θερμοκήπια μέχρι να βρεθεί αποτελεσματικό υποκατάστατο.

Δεν πρέπει να αφήνουμε οι Γεραπετρίτες το κάθε συμφέρον οικονομικό, πολιτικό κ.τ.λ. να παρεμβαίνει με τέτοιους χυδαίους τρόπους και να κάνει ζημιά στην περιοχή μας. Ιδιαίτερη πίεση πρέπει να ασκηθεί στους βουλευτές μας για τις θέσεις τους στην Βουλή και στην Ευρωβουλή , αφού η φετινή αρνητική διαφήμιση ξεκίνησε από επερώτηση Βουλευτή της Δ.Η.Μ.Α.Ρ. από την κεντρική Ελλάδα και μάλιστα από περιοχή που δεν ξέρουν καν το Κόντορ.

Η δικοί μας Βουλευτές άραγε ξέρουν τι σημαίνει το Κόντορ για την Ιεράπετρα ή βολεύονται με το να μην ξερόυν; Για την ιστορία από τα τέσσερεις χιλιάδες βαρέλια 1,3 D που μπαίνουν νόμιμα στην Ελλάδα κάθε χρόνο , πάνω από τρεις χιλιάδες αφορούν την Κρήτη. (κυρίως την Ιεράπετρα)»

16/07/2013

Γενειατάκης Γεώργιος

πηγή hxonews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook