Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» που εισηγείται από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, προτείνει να επιτραπεί προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κάνοντας δηλαδή μια βαθιά τομή.

Όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, να μπορούν να λειτουργούν για επτά Κυριακές το χρόνο, πιο συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή κάθε μίας από τις 4 εκπτωτικές περιόδους , τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων.

Ωστόσο τα μικρά καταστήματα, όσα δηλαδή είναι κάτω των 250 τ.μ. και δεν ανήκουν σε αλυσίδες, σε shops-in-a-shop, σε εκπτωτικά πολυκαταστήματα και εκπτωτικά χωριά, πρότεινε να μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να είναι ανοικτά, δυνητικά εκ του νόμου, έως και για όλες τις Κυριακές του χρόνου, δηλαδή για 52 Κυριακές.

Επιπλέον ο ακριβής αριθμός των Κυριακών που θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα, εισηγήθηκε να ορισθεί από τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, φυσικά μετά από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς του εμπορικού, βιοτεχνικού, ξενοδοχειακού κλπ κόσμου αλλά και με εκπροσώπους του καταναλωτικού κοινού.

Εάν δεν εκδώσει απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτόματα να ισχύει ο κανόνας των 52 Κυριακών, για τα καταστήματα που επιθυμούν να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook