Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Οικονομίας, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, επιστολή αναφορικά στο ενδεχόμενο κατάργησης του Δικαστικού Γραφείου Ρεθύμνης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κατάργησης του Δικαστικού Γραφείου Ρεθύμνης, που όπως πληροφορούμαστε επίκειται στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι το Δικαστικό Γραφείο Ρεθύμνης είναι το μοναδικό υπό κατάργηση Γραφείο πανελλαδικά, καθώς και των στοιχείων ότι χειρίζεται υποθέσεις πολλαπλάσιες σε σύγκριση με άλλα μη καταργούμενα Γραφεία, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, την οποία θεωρούμε αδικαιολόγητη και σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών του Νομού μας.

Εάν τελικά προβείτε στην κατάργηση του Δικαστικού Γραφείου Ρεθύμνης είναι βέβαιο ότι πέραν της ταλαιπωρίας των συντοπιτών μας, τίθεται πλέον και θέμα αναποτελεσματικής απονομής Δικαίου και υποβάθμισης του Νομού μας σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης και Δικαιοσύνης, καθώς ήδη έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ελλιπή στελέχωση του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας και των Ειρηνοδικείων της Περιφέρειας Ρεθύμνου. Είναι γνωστό ασφαλώς ότι τα Δικαστικά Γραφεία προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

Στην Περιφερειακή μας Ενότητα πλείστα όσα προβλήματα επιλύονται καθημερινά από την λειτουργία της ως άνω υπηρεσίας. Τυχόν κατάργησή της, το μόνο που θα επιφέρει είναι η βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω και να αναθεωρήσετε μια τέτοια απόφαση, που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό έλλειμμα Δικαιοσύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook