Σφοδροί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις κεντροδυτικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες, τουλάχιστον 43 άτομα, ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές σε κτίρια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Βιρτζίνια και η Βόρεια Καρολίνα, όπου βρίσκονται επί ποδός τα σωστικά συνεργεία.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στην βόρεια Καρολίνα, όπου 22 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ πάνω από 80 τραυματίστηκαν.

Πολλά σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, κυρίως από πτώσεις δέντρων σε ηλεκτροφόρα καλώδια και σε πυλώνες, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν και σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλαμπάμα.

\"\"«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων ετών» δήλωσε η κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, Μπέβερλι Περντού, μιλώντας στο CBS, μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές.

«Έχουμε 23 περιοχές που έχουν πληγεί άσχημα από την κακοκαιρία» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επανοικοδομήσει τη βόρεια Καρολίνα.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν και τη Βιρτζίνια, όπου από την κακοκαιρία σημειώθηκαν ζημιές σε 177 κτίρια, ενώ προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια είναι οι πολιτείες με τα περισσότερα θύματα, ενώ η κακοκαιρία έπληξε και το Άρκανσο, την Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα και το Μισισίπι.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για τους πιο φονικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2008. Μάλιστα, προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook