Την σύλληψη του πιο…διάσημου εμπόρου ναρκωτικών, του αρχηγού του μεγαλύτερου καρτέλ στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Ο επικεφαλής των Zetas, Miguel Angel Trevino, επίσης γνωστός ως Z-40, εντοπίστηκε στη βόρεια πόλη Nuevo Laredo, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, και συνελήφθη μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση. Ο αδίστακτος Ζ-40 ανέλαβε τα ηνία tvn Ζέτας μόλις το 2012, μετά το θάνατο του Εριμπέρτο Λαζκάνο από τους πεζοναύτες, ενώ οι ΗΠΑ τον είχαν επικηρύξει με 5.000.000.

Ο Trevino συνελήφθη μαζί με τον σωματοφύλακα και τον λογιστή του, σε ένα φορτηγάκι. Επάνω τους είχαν οκτώ όπλα και 2 εκατομμύρια δολάρια.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μεξικό επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Τρεβίνο από το Ναυτικό, γεγονός που αποτελεί σημαντική νίκη για την κυβέρνηση του προέδρου Ενρίκε Πενία Νιέτο, ο οποίος-εδώ και δέκα χρόνια- έχει ανοίξει \”πόλεμο\” με το οργανωμένο έγκλημα. Όμως, οι Zetas δεν θα μείνουν για πολύ… ακέφαλοι. Όπως όλα δείχνουν σειρά στην ηγεσία του καρτέλ παίρνει ο αδερφός του Z-40, Ομάρ.

Ο αρχηγός του πιο αδίστακτου καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, κατηγορείται μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία 265 ανθρώπων, για ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο όπλων, που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, και βασανισμό.

Οι Zetas έχουν κατηγορηθεί για πολλές από τις χειρότερες θηριωδίες του πολέμου κατά των ναρκωτικών , συμπεριλαμβανομένης της σφαγής δεκάδων μεταναστών στο βόρειο Μεξικό, το 2010 και την ανακάλυψη  των 49 αποκεφαλισμένων πτωμάτων κοντά στην πόλη Μοντερέι, τον περασμένο χρόνο.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook