Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας δήλωσε πριν λίγο από την Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενάντια στην επιχειρούμενη παραβίαση και κατάργηση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου Αυτοδιοίκητου των Δήμων και της Οικονομικής τους Αυτοτέλειας που προβλέπονται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. 

Με τις διατάξεις αυτές, συνέχισε ο κ. Κουράκης, εισάγεται ένα πρωτοφανές για τα θεσμικά και Συνταγματικά δεδομένα της χώρας μας σύστημα επιτροπείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση ενώ αφαιρούνται σημαντικές και χρήσιμες αρμοδιότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη λειτουργία των πόλεων.

Σε κάθε περίπτωση ,τόνισε ο Δήμαρχος, αγωνιζόμαστε ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι στους Δήμους και γι αυτό το λόγο βρισκόμαστε και σήμερα στους δρόμους και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτές τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να σεβαστεί το Σύνταγμα .

Ο κ. Κουράκης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις βρισκόμενος για άλλη μια φορά σήμερα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στη πορεία προς την Βουλή συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μάχη που δίνει τις τελευταίες ημέρες στις συναντήσεις με τους Υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στους ΟΤΑ.