Εκπληκτικό ήταν το σαββατοκύριακο για την Άννα Ντουντουνάκη που συμμετείχε σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις και «έκλεψε» τις καρδιές όσων μέχρι τότε δεν την ήξεραν δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα αστέρι που θα «λάμψει» και στο μέλλον αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο. Η 16χρονη κολυμβήτρια του Ν.Ο. Χανίων μετά την πρωτιά με το σκουφάκι της Εθνικής στην Κέρκυρα και στους διεθνείς αγώνες \”Multinations Junior\” με 28.49 το Σάββατο (16/4) έκανε συγκλονιστική εμφάνιση και στα «29α Νιόβεια» στην Θεσσαλονίκη «αγγίζοντας» το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και κόντρα σε αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας η Ντουντουνάκη έδειξε ξανά τις δυνατότητές της και τερμάτισε 2η στα 50 μέτρα πεταλούδα με το εκπληκτικό 28.28, που σήμαινε ξανά το «σπάσιμο» του ατομικού της ρεκόρ (28.49 από τους αγώνες της Κέρκυρας).

 Το γεγονός ότι με αυτό τον χρόνο πλησίασε αρκετά το όριο (28.11) για το Πανευρωπαϊκό ανάγκασε τον προπονητή της, Κώστα Τζιλιβάκη, να ζητήσει από τον αλυτάρχη της διοργάνωσης την επανάληψη της κούρσας των 50 μέτρων πεταλούδα. Η Ντουντουνάκη έκανε ξανά εκπληκτική κούρσα με χρόνο 28.30 αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την 50άρα πισίνα του Κολυμβητηρίου στα Χανιά που ανάγκασε την αθλήτρια του ΝΟΧ παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε να έχει μια προβληματική προετοιμασία.

Σύμφωνα με τον προπονητή της, Κώστα Τζιλιβάκη (μίλησε στο nox.gr):

\”Eίμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια της Άννας τόσο στους αγώνες που έγιναν στην Κέρκυρα όσο και στα Νιόβεια. Τι να πω; Κρίμα που δεν μπορούσαμε τόσο καιρό να προπονηθούμε στην 50άρα πισίνα. Χωρίς να είμαι υπερβολικός ή να μιλάω εκ του ασφαλούς, υπό άλλες συνθήκες, αυτή τη στιγμή η Άννα θα είχε πιάσει το όριο για το πανευρωπαϊκό. Είναι άλλη η προπόνηση σε 25άρα πισίνα και άλλη σε 50άρα. Σίγουρα πάντως, είναι ακόμα άπειρη αλλά από εκεί και πέρα, της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που κατέβαλλε\”.

Στον ορίζοντα τώρα για την 16χρονη κολυμβήτρια του ΝΟΧ υπάρχει η προετοιμασία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ακολουθεί και στο οποίο πάει έχοντας παρακαταθήκη την εμπειρία και τις εμφανίσεις από τις διοργανώσεις σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook