Η συζήτηση που ξεκίνησε έχει να κάνει με την ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού για τη περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε Ευρωπαϊκή και σε Ανατολική.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα τις ανακοινώσει τις επόμενες εβδομάδες και επίσης ότι θα ανακοινώσει και ένα \” τρελό σχέδιο\” σχετικά με την Κωνσταντινούπολη.

Όλοι προσπαθούν θα μαντέψουν το τι σχεδιάζει ο Ερντογάν και η έγκριτη αρθρογράφος της εφημερίδα Vatan Ρουχάτ Μενγκί, υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός σχεδιάζει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας!

Το σχέδιο Ερντογάν για τη «Μεγάλη Τουρκία»

Ο Ερντογάν στο φιλόδοξο σχέδιο του ανακοίνωσε ότι στόχο του είναι ένα νέο , δημοκρατικό, σύγχρονο Σύνταγμα, μια υπόσχεση που άρεσε στους Τούρκου ψηφοφόρους, αρκεί βέβαια να πραγματοποιηθεί.

Διότι στα 8.5 χρόνια της διακυβέρνησης του δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Οι υποσχέσεις του Τούρκου πρωθυπουργού δείχνουν ότι ο ίδιος και όλοι στο AKP, επιδιώκουν να κάνουν την Τουρκία μεγάλη οικονομική δύναμη.

\”Το 2023 η Τουρκία θα γίνει μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Θα έχουμε την 5η μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή.

Το κατά κεφαλή ΑΕΠ θα φτάσει τα 25.000 δολάρια. Η Κων/πολη θα είναι ανάμεσα στα 10 σημαντικότερα οικονομικά κέντρα του κόσμου\” υποσχέθηκε ο Ερντογάν.

Οι υποσχέσεις του AKP δεν σταματούν εδώ, η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων μήκους 5275 χιλιομέτρων, η κατασκευή 3ης γέφυρα του Βοσπόρου όπως και της γέφυρας στα Δαρδανέλια, είναι κάποια από τα έργα που ανακοίνωσε ο Ερντογάν, που θα απαιτήσουν μεγάλα κεφάλαια, ο οποίος δεν ανακοίνωσε που θα βρεθούν.

Σύμφωνα πάντως με το προεκλογικό μανιφέστο του AKP, η Τουρκία το 2023 θα προσελκύσει 50 εκατομμύρια τουρίστες και θα έχει έσοδα 50 δισ. δολάρια μόνο από τον τουρισμό. Το 2010 η Τουρκία προσέλκυσε 28.5 εκατομμύρια τουρίστες και είχε έσοδα 22 δισ. δολάρια.


onalert

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook