Μία ατυχής φράση του πρωθυπουργού, μετά από ένα λεκτικό ολίσθημα, κατά την μαγνητοσκόπηση του μηνύματός του έγινε αφορμή να επισκιασθεί το περιεχόμενο της δήλωσης.

Από την στιγμή που έκλεισε η ΕΡΤ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μαγνητοσκοπούνται από ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο ανήκει σε πρώην παραγωγό της κρατικής τηλεόρασης. Το συνεργείο μαγνητοσκοπεί και στη συνέχεια αποστέλλει το βίντεο στα ιδιωτικά κανάλια, που προβάλλουν τις κατά καιρούς δηλώσεις του πρωθυπουργού. Το να γίνει κάποιο σαρδάμ σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση είναι εξαιρετικά σύνηθες και ενίοτε συνοδεύεται και από κάποια έκφραση νευρικότητας. Ο ομιλών επαναλαμβάνει το επίμαχο σημείο και το «σαρδάμ» αφαιρείται μετά στο μοντάζ της δήλωσης.

Αυτή τη φορά ο μοντέρ που ήταν υπεύθυνος δεν απάλειψε την κρίσιμη φράση, τα κανάλια φυσικά δεν έλεγξαν το περιεχόμενο της δήλωσης του πρωθυπουργού και έτσι το λάθος του πρωθυπουργού έπαιξε σε όλες τις τηλεοράσεις. Φυσικά οι υπεύθυνοι των καναλιών στη συνέχεια αφαίρεσαν το επίμαχο σημείο. Ωστόσο, το ίντερνετ έχει πάρει φωτιά και το αναπαράγει. Πάντως από το επικοινωνιακό επιτελείο διέρρευσε ότι ο μοντέρ ανέβηκε από το υπόγειο στο γραφείο του πρωθυπουργού για να αναλάβει ενώπιόν του την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ο πρωθυπουργός τον «απάλλαξε» λέγοντας «δεν φταις εσύ, δικό μου ήταν το σαρδάμ όχι δικό σου».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι «δεν είναι και τόσο τραγικό, φάνηκε απλώς η ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού».

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να κεφαλαιοποιήσει και να πιστωθεί προσωπικά το πολιτικό όφελος από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα άλλα θετικά της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, την αποφυγή των μειώσεων στις συντάξεις των στρατιωτικών όπως και την ματαίωση των μέτρων για το 2014 που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι τα οφέλη της διαπραγμάτευσης δεν έχουν «επικοινωνηθεί» σωστά και ότι αντίθετα στην επικαιρότητα κυριαρχεί μόνο το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον είναι απαραίτητο ο πρωθυπουργός να προβάλλει ξανά καλές ειδήσεις για να «αναστήσει το success story» και δημιουργήσει προσδοκία στην κοινή γνώμη, προκειμένου να επαναφέρει το καλό κλίμα στην οικονομία. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι το στοίχημα του ΦΠΑ δεν έχει κερδηθεί, θα πρέπει να ανταποκριθούν οι επαγγελματίες προκειμένου να αποδώσει φορολογικά έσοδα και να μπορέσει η κυβέρνηση στη συνέχεια να το προβάλλει στην Τρόικα ως επιτυχημένο παράδειγμα για να ζητήσει μείωση και σε άλλες μορφές φορολόγησης των πολιτών.

Θέλησε, τέλος, να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα ο κ. Σαμαράς ότι υπάρχει μεν ακόμη ανηφόρα αλλά το τέλος είναι κοντά και ότι σύντομα έρχονται καλύτερες ημέρες για τον λαό θυμίζοντας το παλιό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook