\”Φωνές, ακούω φωνές\”, θα μπορούσε να λέει η 27χρονη Rochelle Harris από το Derby της Βρετανίας. Ή κάτι παρόμοιο.

Η νεαρή είχε μόλις γυρίσει από τις διακοπές της στο Περού, όταν άρχισε να υποφέρει από έντονους πονοκεφάλους. Μέσα σε λίγες ώρες, οι πονοκέφαλοι συνοδεύονταν από μυστήριους θορύβους ενώ η ίδια δήλωσε πως ένοιωθε σαν κάποιος να \”μιλάει\” και να \”ξύνει κάτι\” μέσα στο κεφάλι της.

Μέσα σε ένα βράδυ η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ξυπνώντας το επόμενο πρωί, είδε το μαξιλάρι της πλημμυρισμένο με αίμα. Τρομοκρατημένη η νεαρή επισκέφθηκε αμέσως τον γιατρό της ο οποίος αφού την εξέτασε της είπε ότι έπρεπε αμέσως να υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς μέσα στο αυτί της είχαν φωλιάσει σαρκοφάγα σκουλήκια.

Η ιστορία της ήρθε στη δημοσιότητα από εκπομπή του Discovery Channel που ασχολείται με παράδοξες ιατρικές υποθέσεις.

Η επέμβαση που έσωσε τη ζωή της Rochelle Harris έγινε στο \”Royal Derby Hospital\”. Η ίδια ανέφερε, πως μόλις οι γιατροί εξέτασαν το αυτί της, έμειναν άφωνοι και την κοιτούσαν με απορία.

Εντόπισαν μια μικρή τρύπα στον λαβύρινθο του αυτιού της και προχώρησαν σε ακτινογραφίες. Η μητέρα της ανήσυχη ρωτούσε να μάθει τι συμβαίνει. Παρά τις πρώτες επιφυλάξεις, οι χειρουργοί της είπαν ότι η κόρη της είχε \”σκουλήκια στα αυτιά\”.

Η λεπτή επέμβαση είχε ευτυχή κατάληξη καθώς για ελάχιστα εκατοστά, τα σκουλήκια θα μπορούσαν να έχουν διαπεράσει το κρανίο της και να έχουν κάνει φωλιά μέσα στον εγκέφαλο της. Κάτι που θα προκαλούσε μηνιγγίτιδα και εσωτερική αιμορραγία.

Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης έδειξε ότι τα σκουλήκια είχαν διεισδύσει κατά 12 χιλιοστά μέσα στον λαβύρινθο του αυτιού της και είχαν αρχίσει να προκαλούν βλάβες σε νεύρα που βρίσκονται στο πρόσωπο.

Οι γιατροί κατόρθωσαν να τα ακινητοποιήσουν \”βομβαρδίζοντας\” την περιοχή στην οποία είχαν παρεισφρήσει με μικρές ποσότητες ελαιόλαδου για να φράξουν την πορεία τους. Μετά το πέρας της εγχείρησης, η Rochelle μπόρεσε να δει τους οχτώ εισβολείς που προσπάθησαν να μπουν μέσα στον εγκέφαλο της. Επρόκειτο για προνύμφες μύγας.

Πως βρέθηκαν όμως τα σκουλήκια εκεί; Η νεαρή ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Περού, θυμάται ότι μια μεγάλη μύγα τρύπωσε στο αυτί της, η οποία ενδεχομένως γέννησε τα αυγά της εκεί.

Πάντως η ίδια, αντιμετώπισε την περιπέτεια της με χιούμορ. Μετά την ανάρρωση της δήλωσε. \”Δεν είμαι πια επιφυλακτική με τα έντομα, δεν τα φοβάμαι. Πως θα μπορούσα άλλωστε; Για λίγο καιρό, κάποια από αυτά προσπάθησαν να ζήσουν μέσα στο κεφάλι μου\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook