Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ύστερα από την ειδοποιηση ότι ένας νεαρός τουρίστας κινδυνεύει στη θαλάσσια περιοχή του Πανόρμου.

Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρώσο τουρίστα ο οποίς διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής και είχε μεταβεί για μπάνιο στη θάλασσα που βρίσκεται μπροστά από την μονάδα.

Όμως λόγω των έντονων βόρειων ανέμων που έφταναν τα 6 μποφόρ, η θάλασσα τράβηξε τον νεαρό στα ανοιχτά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει τη στεριά.

Υπάλληλοι του ξενοδοχείου που αντιλήφθησαν τί είχε συμβεί ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο και άμεσα ξεκίησε επιχείρηση διάσωσής του με τη συνδρομή του λιμενικού σκάφους, του οχήματος περιπολίας ενώ ενημερώθηκαν και παραπλέοντα σκάφη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τα τελευταία δεν κατάφεραν να συνδράμουν στην επιχείρηση ενώ οι λιμενικοί, 45 λεπτα΄μετά κατάφεραν να βγάλουν με ασφάλεια τον 25χρονο στη στεριά και να τον οδηγήσουν στο λιμανάκι του Πανόρμου.

Από εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου παραμένει νοσηλευόμενος στην πνευμονολογική κλινική, εκτός κινδύνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook