Τα έντονα παράπονά του προς τον Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Ντόλιο, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου να «μετακομίσουν» όλοι οι μηχανικοί της Περιφέρειας και της πρώην Νομαρχίας στην έδρα του νομού, δηλαδή στο Δήμο Ηρακλείου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, σε συνάντηση που είχαν. Τα παράπονα του κ. Σχοιναράκη εστιάζονταν κυρίως στην έλλειψη στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας, την ίδια ώρα που αφενός πλεονάζουν οι μηχανικοί που υπηρετούν πλέον στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και αφετέρου το ίδιο το Υπουργείο δεν επιτρέπει στους Δήμους να προχωρήσουν τουλάχιστον στις απαραίτητες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αποφασίσει όλοι οι μηχανικοί της Περιφέρειας και την Νομαρχίας να αποσπαστούν στην έδρα του νομού, δηλαδή στο Ηράκλειο. Δεν είναι όμως δυνατόν να έχουν πάει όλοι στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και εμείς να μην έχουμε μηχανικούς. Στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου έχουν πλέον συγκεντρωθεί παραπάνω άτομά απ’ όσα πραγματικά χρειάζεται η παραπάνω υπηρεσία κι έτσι πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι Δήμοι, ανάμεσά τους κι ο Δήμος μας, δεν μπορούν να εκπονήσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη, λόγω έλλειψης μηχανικών. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Πρέπει ο Δήμος να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για να προχωρήσουμε στην απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας ώστε να μπορούμε να εκπονούμε μόνοι μας τις όποιες μελέτες χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βρεθεί κάποια λύση»
είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας απευθυνόμενος στον Υφυπουργό, ενώ διαβίβασε τα παράπονά του και προς τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παπαδάκη, ζητώντας την παρέμβαση τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αλλάξει η παραπάνω απόφαση.

Συνάμα ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε και για το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο το 3% των εσόδων που έδιναν οι εταιρείες παραγωγής αιολικής ενέργειες στους ΟΤΑ ως ανταποδοτικό όφελος, μειώθηκε πλέον στο 1,7% και το υπόλοιπο ποσοστό, δηλαδή το 1,3% θα εκπίπτει μέσω της ΔΕΗ, από τους λογαριασμούς των καταναλωτών.
«Αυτό κι αν είναι παράλογο. Αντί να αυξήσει το ποσοστό το Υπουργείο στο 5% ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των Δήμων και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, το μείωσε κατά το ήμισυ, βάζοντας ένα ακόμη εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία μας.» δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook