Επιτέλους !!. Φωτεινοί σηματοδότες τοποθετούνται άμεσα στην διασταύρωση – καρμανιόλα της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά καθώς η αρμόδια κρατική υπηρεσία «άναψε το πράσινο φως» και ο δήμος Χανίων ξεκίνησε ήδη ένα σημαντικό έργο στο τμήμα της οδού Μουρνιών από την συγκεκριμένη διασταύρωση μέχρι την οδό Γογονή.

Πρόκειται για την τοποθέτηση κλειστού αγωγού ομβρίων με την παράλληλη διαπλάτυνση της οδού και δύο μέτρα , σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών.

Τα έργα που εκτελούνται από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την ΔΕΥΑΧ με δαπάνες του δήμου Χανίων, θα έχουν συνολικό κόστος περίπου 60.000 ευρώ και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα, ενώ την περιοχή επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων κ.Μ.Σκουλάκης με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Απ.Βουλγαράκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του δήμου και της ΔΕΥΑΧ που έχει αναλάβει εξολοκλήρου την εκτέλεση του έργου που είναι με δαπάνες του δήμου και θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους παρόδιους ιδιοκτήτες γιατί με την συναίνεσή τους ξεκινά σήμερα το έργο» είπε ο κ.Σκουλάκης επισημαίνοντας πως «αυτό είναι μια προσωρινή λύση. Τα μεγάλα έργα σύνδεσης της Σούδας , Βαμβακόπουλου και του κόμβου προς Γογονή συνεχίζουμε να τα παλέβουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την αντιπεριφέρεια.».

Από την πλευρά του ο κ.Βουλγαράκης δήλωσε πως «είναι μια πρωτοβουλία του δημάρχου η οποία είναι μεν προσωρινή αλλα είναι ουσιαστική γιατί αύριο το μεσημέρι σε αυστηρά τεχνοκρατικό επίπεδο θα κάνουμε μια συνάντηση με την Αποκεντρωμένη διοίκηση και για τα δυό μεγάλα έργα τα οποία πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.»

Υπενθυμίζεται πως τα δύο μεγάλα έργα για τα οποία γίνεται λόγος είναι :

Η οδική σύνδεση της πόλης των Χανίων με τον κόμβο Μουρνιών του Βόρειου Οδικού Άξονα, για την οποία υπάρχει η αναγκαία μελέτη, αλλά προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση πρέπει να λυθούν πολεοδομικά θέματα που άπτονται και του ιδιοκτησιακού στην περιοχή.

Το έργο δημιουργίας περιαστικού οδικού άξονα, ο οποίος θα συνδέει την Σούδα με το Βαμβακόπουλο προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στην πόλη των Χανίων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι για δέκα περίπου ημέρες η κίνηση των οχημάτων από Χανιά προς Εθνική οδό, Νοσοκομείο, Μουρνιές, Τσικαλαριά, Νεροκούρου, γύρω περιοχές και αντίστροφα, θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω των παράπλευρων παράλληλων οδών, όπως για παράδειγμα μέσω της οδού Πλαστήρα, Σοφοκλή Βενιζέλου (δρόμος γραφείων Δ.Ε.Η.), Αγίων Αποστόλων, Χρυσοπηγής κ.α.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook