Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους , από το κομμάτι της ελιάς (στο σβέρκο)
½ κιλό πράσινες ελιές, ολόκληρες απυρήνωτες
3-4 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ. γλυκού κανέλλα σκόνη
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι &πιπέρι (ανάλογο)
160 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό.

Το αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Παράλληλα ζεματίζουμε τις ελιές σε βραστό νερό και όταν μαλακώσει το κρέας, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ ρίχνουμε τις πράσινες ελιές σε ζεματιστό νερό και όταν έχει μισοψηθεί το κρέας τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.