Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του περιοδικού «Rolling Stone» που έχει στο τεύχος που του Αυγούστου φωτογραφία στο εξώφυλλο τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον λεγόμενο «βομβιστή της Βοστώνης».

«Ντροπή» το χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Βοστώνης Τόμας Μενίνο. «Θα έπρεπε να έχει τους επιζώντες ή εκείνους που έτρεξαν να βοηθήσουν. Γιατί ηρωοποιούμε έναν άνθρωπο που προκάλεσε χάος στη Βοστώνη;», πρόσθεσε.

Παρότι το περιοδικό υπερασπίστηκε την επιλογή του, υπήρξε τουλάχιστον μία αλυσίδα καταστημάτων που αρνήθηκε να το τοποθετήσει στις προθήκες τους λέγοντας πως το κάνει από σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Ο βομβιστής: πώς ένας δημοφιλής πολλά υποσχόμενος μαθητής, απογοητευμένος από την οικογένειά του, στράφηκε στο ριζοσπαστικό Ισλάμ κι έγινε ένα τέρας», γράφει ο τίτλος του κυρίου άρθρου του «Rolling Stone».

«Το κύριο άρθρο που δημοσιεύουμε αυτή την εβδομάδα είναι μέσα στη δημοσιογραφία. Το γεγονός πως είναι ο Τσαρνάεφ είναι νέος και στην ίδια ηλικιακή ομάδα με τους αναγνώστες μας, κάνει για μας πιο σημαντικό to να διερευνήσουμε τις περιπλοκότητες της υπόθεσης», αναφέρουν.

\"\"

 newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook