Στις 10 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη λήψη απόφασης επί της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη σύσταση Επιτροπής «που θα διερευνήσει τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια».

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μία ημέρα μετά την απόσυρση, από το πολυνομοσχέδιο, του άρθρου 108 που αφορούσε στον υπολογισμό των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΕΡΤ στους οποίους έδωσε προθεσμία λίγων ημερών για να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να είναι εφικτή η εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Όπως δήλωσε ο κ. Καψής αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ελεύθερη η είσοδος στο ραδιομέγαρο, θα υπάρξει ένα «πρόχειρο δελτίο ειδήσεων», πριν το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την προκήρυξη των 2.000 θέσεων και εφόσον αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί σχετική τροπολογία για το πλαφόν των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να προβούν σε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να καθορίσουν την στάση τους.


in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook