Σάλο στη Γαλλία προκαλεί το νέο γραμματόσημο της Marianne, του συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σε αυτό απεικονίζεται η Inna Shevchenko η ιδρύτρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το νέο γραμματόσημο. Δημιουργός της ο φωτογράφος και σχεδιαστής Olivier Ciappa.

Τα αποκαλυπτήρια του γραμματοσήμου έγιναν από τον πρόεδρος Francois Hollande στο Μέγαρο των Ηλυσίων κατά την Ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου.

Μετά την παρουσίαση του γραμματοσήμου αρκετοί συντηρητικοί δυσανασχέτησαν με την επιλογή Ciappa.

Τότε ήταν που ξεσπάθωσε η Shevchenko η οποία μέσω Twitter έγραψε "Η Femen είναι πλέον σε γαλλικό γραμματόσημο. Τώρα όλοι οι ομοφοβικοί, οι φασίστες και οι εξτρεμιστές θα πρέπει για να στείλουν ένα γράμμα, πρώτα να γλείψουν τον κ...λο μου".

Άμεση ήταν η απάντηση του Χριστιανοδημοκρατικόυ Κόμματος (PCD) το οποίο ζήτησε από τους Γάλλους να μποϋκοτάρουν το γραμματόσημο: "Έκκληση για μποικοτάζ του γραμματόσημου με τη FEMEN. Προσβολή για την αξιοπρέπεια της γυναίκας και την κυριαρχία της Γαλλίας. Ζητάμε την αποσυρθεί άμεσα το γραμματόσημο από το αγορά".

Στη Shevchenko χορηγήθηκε πρόσφατα πολιτικό άσυλο από τη γαλλική δημοκρατία εξαιτίας απειλών που δεχόταν κατά της ζωής της στην Ουκρανία αφότου αφαίρεσε ένα σταυρό από εκκλησία με αλυσοπρίονο.

Μετωπική σύγκρουση της Shevchenko με το Ισλάμ

Λάδι στη φωτιά έριξε νέο tweet της ακτιβίστριας κατά του Ισλάμ το οποίο διεγράφη μεν στη συνέχεια χωρίς να κοπάσουν όμως οι αντιδράσεις.

"Τι μπορεί να είναι πιο ηλίθιο από το Ραμαζάνι; Τι μπορεί να είναι πιο άσχημο από αυτή τη θρησκεία;".

Η ίδια αναφέρει ότι το σχόλιό της ήλθε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Τυνησία φεμινίστρια Amina, η οποία συνελήφθη το Μάιο αφότου έγραψε τη λέξη Femen στον τοίχο νεκροταφείου, και φέρεται να έχει εξαναγκαστεί στη φυλακή να τηρήσει τη νηστεία του Ραμαζανιού παρόλο που είναι άθεη.


news247.gr