Μεγάλα ονόματα, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πλήθος φίλων του σκακιού κατακλύζουν για 6η συνεχόμενη χρονιά , την μαγευτική και φιλόξενη Παλαιόχωρα!

Το τουρνουά αυτό έχει καθιερωθεί σε Παγκόσμιο επίπεδο σαν ένα από τα ισχυρότερα που διεξάγονται με άριστες συνθήκες φιλοξενίας και γι’ αυτό βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερα ονόματα να κοσμούν τη λίστα συμμετοχών. Πρωταθλητές από 21 χώρες , 30 τιτλούχοι σκακιστές έχουν κατακλύσει ήδη την σκακιστική Παλαιόχωρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός , ότι και εφέτος τιμούν την διοργάνωση πολυπρωταθλητές όπως οι Γράντ Μέτρ Svetushkin Dimitry από την Μολδαβία,οι Borovikov Vladislav , Zinchenko Yaroslavκαι Tukhaev Adam από την Ουκρανία,οι Kharitonov Alexandr και Rychagov Andrey από την Ρωσία, ο Maiorov Nikita από την Βουλγαρία,οι Gopal G.N.και Ashwin Jayaram από την Ινδία,οι Popilski Gil και Baron Talαπό το Ισραήλ, οι Pap Misa και Antic Dejan από Σερβία και πολλοί άλλοι.
Για τις Ελληνικές συμμετοχές τι να πρωτοπεί κανείς; Από τους Έλληνες ξεχωρίζει το όνομα του Πρωταθλητή μας Χρήστου Μπανίκα, ο οποίος έχει κατακτήσει τον Πανελλήνιο τίτλο 8 φορές (!), είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και συμμετέχει στο Διεθνές τουρνουά κάθε χρόνο ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση, δηλώνοντας γοητευμένος από την Παλαιόχωρα. Ανάμεσα στα ελληνικά ονόματα ξεχωρίζει επίσης αυτό του πρώτου έλληνα Γκραν Μαιτρ (GM) Σπύρου Σκέμπρη, 4 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, και του Γιάννη Γεωργιάδη -Πρωταθλητή Μεσογείου.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η λίστα των νεαρών και ελπιδοφόρων σκακιστών μας, που δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία και έρχονται να αγωνιστούν με τα μεγαθήρια στη διοργάνωση. Θα λάβουν μέρος οι Έλληνες πρωταθλητές Νεανικών Πρωταθλημάτων Παπαθανασίου Ελισάβετ,Σπύρος Ναούμ, Βοζινάκη Ανθή,Μαρκάκη Σοφία,Καραβιτάκη Ευαγγελία,Θεοδώρου Νικόλας,Κούρκουλος Σταμάτης,Παπαδόπουλος Αργύρης,Δρακάκη Άννα Μαρία,Καζάκος Μάνος,Λιοδάκης Κων/νος,Ιορδανίδου Ζωή κα.

Η διοργάνωση ξεκινάει την Παρασκευή 19 Ιουλίου και οι άνθρωποι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και του Δήμου Καντάνου Σελίνου κινούνται σε γοργούς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα στην εκκίνηση, παρέχοντας στους σκακιστές υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες για μια ακόμα χρονιά.

Στο τουρνουά αυτό αναδεικνύεται και μία άλλη πτυχή του αθλητισμού. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης οι συνδιοργανωτές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν υψηλού επιπέδου διεθνείς σκακιστές καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών προσφέροντας μία σημαντική τονωτική ένεση στην οικονομία του τόπου επιβεβαιώνοντας και ότι μέσα από συντονισμένες προσπάθειες των φορέων του τόπου το σκάκι και γενικότερα ο αθλητισμός μπορεί να δώσει λύσεις.
Στυλοβάτες αυτής της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Καντάνου –Σελίνου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια και κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε κάθε χρόνο το τουρνουά να είναι ακόμη καλύτερο και αναβαθμισμένο.
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που με την εμπειρία της, και με την τεχνογνωσία της αποτελεί εγγύηση για την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό αγκάλιασε για μια ακόμα χρονιά την όλη προσπάθεια αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξή της σε ενέργειες που προσφέρουν όφελος για τους νεαρούς αθλητές και έχουν στόχο την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας. Επίσης το Ε.Β.Ε. Χανίων βρίσκεται για μια ακόμα φορά δίπλα στους διοργανωτές και στην προσπάθεια προβολής της περιοχής μας.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους χορηγούς της διοργάνωσης , που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν δίστασαν να στηρίξουν οικονομικά την Διεθνή αυτή διοργάνωση.

Μέγας χορηγός του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι η Υδροαιολική Κρήτης Α.Ε. ενώ χορηγοί η ΗΛΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ, η ΑΝΕΚ LINES, η S&P Ενεργειακή,η ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε, το Κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης ,τα οπτικά κέντρα Optonet Χατζηαθανασίου, τα Έργα Πρασίνου Μαραγκάκης Α.Ε, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Μουστεράκης-Λεβεντάκης Ο.Ε.,το SABINE TRAVEL και η Fotopolis.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΚΥΔΩΝ TV , η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο Αντέννα Δυτικής Κρήτης, ο Star Fm,o Ρυθμός 93.2 και το Ράδιο Παλαιόχωρα.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στο τηλέφωνο 28210-55088(6-9μ.μ) ή με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κο Παπαδημητράκη Γιάννη στο 6944-698391 .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook