Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας -Καλοκαίρι 2013» και θέμα \’\’Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι Πολύχρωμος\’\’ μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, ένα εργαστήρι… φιλοσοφίας, από τις Ψυχολόγους Έλενα Παπαδομαρκετάκη και Κατερίνα Δασκαλάκη.

Έγινε η ανάγνωση του παραμυθιού: «Ένα δικό του χρώμα» του συγγραφέα Λίο Λιόννι, που πραγματεύονταν θέματα όπως η μονιμότητα και η αλλαγή, η προσωπική και η κοινωνική ταυτότητα.

Το εργαστήριο στηρίχθηκε στις εξής δραστηριότητες:

– ανάγνωση του παραμυθιού,
– συζήτηση γύρω από αυτό και πως το έχουν κατανοήσει,
– δραματοποίηση του με ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά μπήκαν στην θέση του ήρωα (χαμαιλέοντα) του παραμυθιού,
– συζήτηση γύρω από τα συναισθήματα που ένιωσαν στο παιχνίδι,
– αναλύθηκαν οι έννοιες της προσωπικής και της κοινωνικής ταυτότητας.
-Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με το να απεικονίσουν την ταυτότητά τους, όπως την αντιλαμβάνονται, ζωγραφίζοντας σε μία κόλλα χαρτί το «πώς βλέπουν τα ίδια τα παιδιά τον εαυτό τους» και «πως τους βλέπουν οι άλλοι».

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κατανόησαν δύσκολες έννοιες, που στα …χέρια των έμπειρων και άριστα καταρτισμένων ψυχολόγων μας, φάνηκαν απολύτως κατανοητές.
Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά και τη διάθεση του χρόνου τους στους μικρούς αναγνώστες μας, τις κυρίες Έλενα Παπαδομαρκετάκη και Κατερίνα Δασκαλάκη όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Η εμπειρία του εργαστηρίου ήταν μοναδική, είχαμε την αμέριστη συνεργασία των παιδιών καθ’ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου και νιώσαμε πολύ χαρά για την προσπάθεια τους και την αποδοχή που μας έδειξαν.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook