Νέο ένταλμα σύλληψης του Ντίνου Μιχαηλίδη, πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου και του γιου του Μιχάλη, που εμπλέκονται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, εξέδωσε ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής. Το πρώτο ένταλμα ανακλήθηκε από τον ανακριτή.

Σήμερα Πέμπτη, είχε ορισθεί δικάσιμος για τον πατέρα και υιό Μιχαηλίδη, προκειμένου να κριθεί το ζήτημα της έκδοσης τους από την Κυπριακή Πολιτεία.

Η κυπριακή Βουλή έχει ήδη προχωρήσει σε τροποποίηση της διάταξης του Συντάγματος, που έθετε περιορισμούς στην έκδοση Κυπρίων πολιτών για αξιόποινες πράξεις, οι οποίες έχουν τελεστεί πριν από το 2004, οπότε και εντάχθηκε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνήγοροι υπέβαλαν προς το δικαστήριο ενστάσεις περί απαγορευτικής αναδρομικότητας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει αύριο.

Νομικοί κύκλοι ερμηνεύουν τη νέα κίνηση του ανακριτή, με βασικό «κλειδί» την τροποποίηση στο κυπριακό Σύνταγμα, καθώς δίδει πλέον γερό πάτημα για την έκδοση πατρός και υιού, με αφορμή την οποία, άλλωστε, φαίνεται ότι προωθήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς ο Νικόλαος Ζήγρας – ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου τους έχει εμπλέξει στη ροή μαύρου χρήματος – έχει πει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε σε βαλίτσες μαύρο χρήμα, ενώ ο Μιχάλης είχε σχέσεις με τον σύρο έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ (βρέθηκαν στον λογαριασμό του πρώτου 10 εκατ. ελβετικά φράγκα). Πατέρας και γιος έχουν μηνύσει τον Ζήγρα για τις κατηγορίες αυτές.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook