Συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής οργανώνεται το Σάββατο 20 Ιουλίου στην Καλαμάτα. Η αντιφασιστική κίνηση της πόλης ξεκαθαρίζει ότι «οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι και στην Καλαμάτα».

Επιθυμία της Χρυσής Αυγής είναι να οργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στις 3 και 4 Αυγούστου, στην επέτειο δηλαδή της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους:

«Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η ΧΑ προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν τον Μεταξά και σαν τον Χίτλερ είναι \”παρεξηγημένες προσωπικότητες\”. Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που τον Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί.

Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Ελληνες πολεμούσαν τον Γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».

Η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας επισημαίνει: «Απαιτούμε από τις αρχές που χορήγησαν άδεια στο νεοναζιστικό μόρφωμα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και δεν μπορούν να αρνηθούν, να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Είναι αδιανόητο ο δήμος να ανέχεται την πραγματοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ. Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 νεκρούς. Καμία ανοχή, λοιπόν, στον φασισμό και τον νεοναζισμό. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απαιτούμε από το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας να ανακαλέσουν την απόφασή τους τώρα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής».

Η πανελλαδική κινητοποίηση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook