Είναι υγιής, αρτιμελής, περπατάει, κινείται, τρέχει, κάνει ακόμα και σκι, όμως, η βαθύτερη επιθυμία της είναι να γίνει παραπληγική.

Ο λόγος για την 58χρονη Κλόε Τζένινγκς-Γουάιτ από τη Γιούτα των ΗΠΑ, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ονειρεύεται να μείνει ανάπηρη.

Δεν περιορίζεται, όμως, στα όνειρα αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να ζει σαν να είχε κινητικά προβλήματα: μέσα στο σπίτι της μετακινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορά ειδικά στηρίγματα στα πόδια και επιμένει ότι τα κάτω άκρα της δεν ανήκουν στο σώμα της.

Η Τζένινγκς-Γουάιτ, η οποία πάσχει από Διαταραχή Σωματικής Ταυτότητας και Αρτιότητας (Biid), όταν σε μικρή ηλικία είδε τη θεία της να φέρει τραύματα στα πόδια και να χρησιμοποιεί πατερίτσες έπειτα από ατύχημα, αποτύπωσε την εικόνα στο μυαλό της και θεώρησε ότι έτσι έπρεπε να είναι και η ίδια.

\"\"

Για να επιτύχει το σχέδιο της, μάλιστα, προκάλεσε ατυχήματα με το ποδήλατο ώστε να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στα πόδια, δίχως να τα καταφέρει.

Επιδίδεται ακόμα και σε ακραία αθλήματα, όμως, η ειρωνεία είναι ότι η 58χρονη βγαίνει πάντα αλώβητη.

«Κάθε φορά που οδηγώ φτιάχνω σενάρια στο μυαλό μου με ατυχήματα», είπε σε συνέντευξη η 58χρονη, συμπληρώνοντας πως όταν πράγματι ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα δεν ήταν σίγουρη αν το προκάλεσε η ίδια.

Η σκέψη της προχώρησε ακόμα περισσότερο όταν συνάντησε γιατρό, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως μπορεί μέσω επέμβασης να προχωρήσει στην παράλυση των κάτω άκρων της, ωστόσο το κόστος του χειρουργείου είναι απαγορευτικό για την Τζένινγκς-Γουάιτ καθώς αγγίζει τις 25.000 δολάρια.

Ωστόσο, όπως είπε: «Όταν κάνω αυτή την επέμβαση, ξέρω ότι θα είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου».


\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook