H τρίχρονη Fields Taylor πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή η οποία επηρέασε την ικανότητά της να μιλά.

Πρόκειται για την «GLUT 1 deficiency», μια διαταραχή που αφορά στην ανεπάρκεια του μεταφορέα της γλυκόζης στον εγκέφαλο και στη Μεγάλη Βρετανία έχει διαγνωστεί μόνο σε 26 άτομα.

Στην περίπτωση της μικρής Fields, οι γιατροί αποφάσισαν να της προτείνουν μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά η οποία ήλπιζαν πώς θα βοηθούσε τον εγκέφαλό της να πάρει την ενέργεια που χρειαζόταν, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν την έλλειψη της γλυκόζης.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε τρεις μήνες, το διατροφικό αυτό «πείραμα» θα είχε αποτελέσματα.

Η μικρή έτρωγε ένα κιλό τυρί κρέμα την εβδομάδα και έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα είπε την πρώτη της λέξη: «Μαμά».

Οι γονείς της δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν για πρώτη φορά την φωνή της κόρης τους και κυριώς, δεν περίμεναν ότι κάτι τόσο απλό, όπως μια αλλαγή στη διατροφή της θα βοηθούσε το παιδί τους.

Μέρα με τη μέρα η μικρή βελτιώνεται και μπορεί να λέει μεγαλύτερες λέξεις, ενώ η πλούσια σε λιπαρά διατροφή που ακολουθεί δεν έχει επηρεάσει, μέχι στιγμής, το βάρος της.

Το ζεύγος Taylor είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά ότι κάτι «δεν πάει καλά» με την Fields όταν εκείνη ήταν μόλις 15 εβδομάδων.

Όταν την πήγαν στο νοσοκομείο τους είπαν ότι έπασχε από επιληψία, όμως σύντομα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι τα συμπτώματα που παρουσίαζε, οφείλονταν στο σύνδρομο GLUT1.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook