Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι σκληρό
• 250 ml. νερό
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 150 γρ. ντομάτες, ξεσποριασμένες & ψιλοκομμένες
• 1 ½ κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 ½ κ. γλυκού αλάτι
• ½ κ. γλυκού πιπέρι
• 1 κ. γλυκού ζάχαρη
• 1 κ. γλυκού μαγιά σε σκόνη

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε απο το τηγάνι και βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους. Κρατάμε τα υγρά και τα βάζουμε σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), ρίχνοντας και τα 250 ml. νερό.

Προσθέτουμε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10΄, να γίνει ελαστική.

Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Λαδώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Ενσωματώνουμε με το βασιλικό και το μείγμα της ντομάτας με το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε απαλά.

Toποθετούμε τη μακρόστενη φραντζόλα μέσα στη μακρόστενη φόρμα, καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30΄-40΄.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ψήνουμε για 35΄-40΄, να ροδίσει καλά.