Το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Smart Fortwo είναι από τα πλέον αναμενόμενα για το 2014, καθώς έρχεται πλήρως αλλαγμένο, αλλά με κοινή πισωκίνητη πλατφόρμα με αυτή του επόμενου Twingo.

Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική του σχεδίαση, στρογγυλεύει αρκετά, τα φώτα μεγαλώνουν, αλλά ο κλωβός ασφαλείας Tridion παραμένει.

Στους κινητήρες, η Smart δημιουργεί ένα πέπλο μυστηρίου, με πιο πιθανούς ωστόσο ένα νέο 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα 64 ίππων, αλλά και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Στην γκάμα επίσης θα προστεθεί για πρώτη φορά και μια έκδοση «fortwo+2», με μακρύτερο μεταξόνιο, πίσω πόρτες και 2 σειρές καθισμάτων. Για αυτό το μοντέλο. αναμένονται πιο ισχυροί 3κύλινδροι turbo βενζινοκινητήρες.

Επιπροσθέτως, η Mercedes θα δώσει τελικά σάρκα και οστά στα σχέδια της για ένα smart SUV/crossover, με βάση τα όσα μας έχει δείξει και με το πρωτότυπο Forstars της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού.

\"\"

Το αυτοκίνητο, θα βασίσει την παρουσία του πάνω στο πρωτότυπο διαθέτοντας μια άκρως ξεχωριστή σχεδίαση, ενώ θα διατηρήσει αρκετές ομοιότητες και με τη νέα γενιά του Smart Fortwo.

Φυσικά, το ύψος από το έδαφος θα αυξηθεί και θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση εκτός από πισωκίνητη, ενώ στόχος της Smart είναι να έχει μεγάλη γκάμα κινητήρων diesel και βενζίνης έως και 150 ίππων.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook