Μπορεί να είναι μόλις δέκα χρονών αλλά ο μικρός Kieron Williamson από τη Βρετανία, ο λεγόμενος «Μίνι Μονέ» έχει έσοδα που πολλοί καλλιτέχνες δεν βλέπουν ούτε μετά θάνατον…

Ο μικρός κέρδισε διεθνή αναγνώριση όταν άρχισε να ζωγραφίζει τοπία κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών πριν από πέντε χρόνια ενώ από την πώληση συλλογής του το περασμένο καλοκαίρι αποκόμισε περισσότερα από ένα εκατομμύριο λίρες.

Τα έργα του πωλούνται από 2800 ευρώ μέχρι 35 χιλιάδες ευρώ.

Η δουλειά του Kieron έγινε γνωστή το 2009, όταν 19 από τους πίνακές του πουλήθηκαν προς 14.000 λίρες (άνω των 16.000 ευρώ) σε δημοπρασία.

Από τα έσοδά του ο Kieron αγόρασε καινούριο σπίτι για τους γονείς του, τον Keith και τη Michelle Williamson ενώ επένδυσε και στη δουλειά άλλων ζωγράφων, όπως ο Βρετανός L.S. Lowry.

«Δεν τον πιέζουμε, ζωγραφίζει όποτε το θέλει εκείνος», λέει ο μπαμπάς του.

Από του χρόνου ο Kieron θα λαμβάνει εκπαίδευση στο σπίτι ώστε να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στη ζωγραφική του.

«Είναι απλά ένα φυσιολογικό αγόρι που του αρέσει το ποδόσφαιρο. Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, είναι πολύ δυνατός για την ηλικία του και του αρέσουν τα αθλήματα», προσθέτει ο μπαμπάς του.

Οι περισσότεροι πίνακές του απεικονίζουν τοπία από τον τόπο του, το Norfolk, και την Κορνουάλη που είναι ο αγαπημένος του προορισμός για διακοπές.

Με την τελευταία του έκθεση αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδά του κοντά στο 1,5 εκατομμύριο λίρες- 1,75 εκατ. ευρώ.
«Δεν τον κινητοποιούν τα λεφτά. Απλά θέλει να φτιάχνει πίνακες που να αρέσουν στους ανθρώπους», εξηγεί ο μπαμπάς του.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook