Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο που προβλέπεται να δημιουργηθεί έως το τέλος του χρόνου, θα βρίσκει φθηνότερο χρήμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα γίνεται το ίδιο μέτοχος σε καλές προσπάθειες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και θα δανειοδοτεί προγράμματα μικρότερων έργων που σήμερα μέρος τους καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το Ταμείο αρχίζει με κεφάλαια ύψους 450 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το μνημόνιο που υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρόεδρο της γερμανικής τράπεζας ΚfW Ούρλιχ Σρέντερ.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το κράτος σε αυτό το Ταμείο θα είναι καταλύτης, θα βάζει κάποια χρήματα, αλλά αναζητά περισσότερα από ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, είπε ότι από την 18η θέση σε απορροφητικότητα που βρισκόταν η χώρα μας πέρυσι τώρα είναι στην τέταρτη. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τα κονδύλια που δίνονται μόνο που δεν φτάνουν καθώς -όπως δήλωσε- υπάρχει ρευστότητα που προκλήθηκε λόγω της κρίσης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει κάτι που θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα της χρηματοδότησης της ελληνικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο που υπεγράφη την Πέμπτη προβλέπει τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της Ελλάδας και των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών που προτίθενται να συμβάλουν στην ίδρυση του Ταμείου και οι οποίοι θα παράσχουν την τεχνική βοήθεια προκειμένου να γίνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται για τη σύστασή του ως το τέλος του έτους.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook