Με σκοπό να εξαπλωθεί και στο Ηράκλειο το κίνημα «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και να διαδοθεί το σύνθημα «Ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά» διοργανώθηκε χθες η πρώτη συνάντηση των τοπικών φορέων με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου οι τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εκλέξουν προσωρινή διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου.

Στόχος των φορέων είναι να ξεκινήσει δυναμικά η δράση του κινήματος, που ξεκίνησε στην Αθήνα και στο Νομό Ηρακλείου.
 
Ενενήντα προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Ιατρικούς, Τεχνικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό κόσμο και τον Τύπο μαζί με προέδρους ανωτάτων και ανωτέρων Συνδικαλιστικών Οργάνων των εργαζομένων, προέδρους Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, συλλόγους της αγοράς κ.λπ. πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν στην Αθήνα το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ -καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Στόχος του κινήματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές και να συμμετέχουν όλοι στην προσπάθεια για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθούν ο εσωτερικός τουρισμός, οι αγρότες, οι Έλληνες παραγωγοί και η ελληνική οικονομία.

Για την υλοποίηση του στόχου κρίθηκε σκόπιμη η δημιουργία σε κάθε πρωτεύουσα νομού παραρτήματος του κινήματος πολιτών.

Το κάθε παράρτημα θα προβάλει τη θέση «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και το σύνθημα «τρώω ελληνικά, ντύνομαι ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook