«Ανάβουμε φωτιές!» ήταν το… άκρως αλληγορικό θέμα της εκπαίδευσης ενηλίκων εθελοντών που μόλις ολοκλήρωσαν ένα τριήμερο εκπαίδευσης στην Εθιά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Στις 3 Σεπτέμβρη ξεκινάει η εξαήμερη πρωτοποριακή παιδική κατασκήνωση για παιδιά 7-11 ετών στο παραδοσιακό χωριό Εθιά στα Αστερούσια. Η κατασκήνωση, δεν είναι παρά ένα κομμάτι ενός παζλ του σχεδιασμού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για την ανάπτυξη της ενδοχώρας, την ανάδειξη της φύσης και του πολιτισμού και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Κατασκήνωση λοιπόν. Ή αλλιώς… «φωτιά στην πυξίδα»!

Μόνο που πρόκειται για μια κατασκήνωση πολύ διαφορετική, μια και στηρίζεται στην προσωπική ανάπτυξη και αυτοδιοίκηση του παιδιού μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που πλέκουν δημιουργικά το παιχνίδι με τη φαντασία και τη δράση.

Τα παιδιά θα ζήσουν για έξη ημέρες στη φύση, στο χωριό, και κυρίως…μέσα σε ένα μύθο… Ένα μύθο που τα θέλει να γίνουν οι επιστήμονες βιολόγοι, χαρτογράφοι, βοτανολόγοι, σπηλαιολόγοι και γεωλόγοι που θα βοηθήσουν, με τις γνώσεις τους, τους πιο διάσημους εξερευνητές με αρχηγό τον Χριστόφορο Κολόμβο (ομαδάρχες) για να καταστρώσουν ένα ευφάνταστο σχέδιο.

Σκοπός τους, να εξερευνήσουν διάφορους πολιτισμούς, τόπους, ήθη, έθιμα, μουσικές, γεύσεις και πολλά άλλα.. που όπως φαίνεται θα τους δείξουν στο τέλος πόσο διαφορετικοί και πόσο όμοιοι είναι όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Κάπως έτσι συνέβη και με τα μέλη της ομάδας υπευθύνων της κατασκήνωσης που εκπαιδευτήκαν από δύο έμπειρους εκπαιδευτές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού το τριήμερο 13-14-15 Ιουλίου 2013. Με πολύ παιχνίδι, αστείρευτη φαντασία και καλή συνεργασία οι 13 εθελοντές δημότες ή μη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό και άκρως ψυχαγωγικό πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, ενώ τους μύησε στα μυστικά της κατασκηνωτικής τέχνης !

Αυτή η ομάδα έδεσε και περιμένει πλέον με αγωνία την έναρξης της δεύτερης παιδικής κατασκήνωσης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων… το ραντεβού όλων είναι στην Εθιά στις 3 Σεπτέμβρη.

\’\’Ευχαριστούμε το τοπικό Συμβούλιο Ροτασίου, την ενορία Εθιάς για την παραχώρηση του κτιρίου πατήρ Ευμένιου, τον Σύλλογο Ανάπλασης Εθιάς και όλους τους κατοίκους του χωριού για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook