Νορβηγός νεοναζί, ο οποίος συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τις υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλέξει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Κρίστιαν Βικέρνες είχε συλληφθεί την Τρίτη στο σπίτι του στην περιοχή Κόρεζ.

Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόταν αρχικά ότι ο άνδρας «θεωρείτο ικανός να διεξάγει μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση», ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε αργότερα ότι «δεν γνώριζαν ούτε τον στόχο ούτε την τοποθεσία».

Η γυναίκα του Βικέρνες, η οποία συνελήφθη αλλά αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερη, είχε πρόσφατα προβεί στην αγορά τεσσάρων όπλων, λόγος εν μέρει για τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι.

Προκειμένου να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι 40χρονος αποτελεί κίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες, οι αστυνομικές αρχές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Βικέρνες ήταν μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι έλαβαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μανιφέστο του Νορβηγού τρομοκράτη, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θάνατο 77 ατόμων.

real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook