Ως μία «απλή κοπέλα» περιέγραψε τη Βίκυ Σταμάτη ο πατέρας της, ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης της κόρης του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, χαρακτήρισε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως ένα «σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων…».

Από το βήμα του μάρτυρα, ο Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε: «Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων, δε μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη».

Το ίδιο «απλή» παρέμεινε η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με τον πατέρα της, ακόμη και μετά το γάμο της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα, μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές».

Πρόεδρος: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;

Δ. Σταμάτης: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.

Πρόεδρος: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;

Δ. Σταμάτης: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Πρόεδρος: Στο χωριό έρχονταν; Σας καταδέχονταν;

Δ. Σταμάτης: Ναι έρχονταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια ο πρώην συμμαθητής της Β. Σταμάτη, Σ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα.

«Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμο της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», τόνισε ο μάρτυρας.

Π. Παναγιωτόπουλος
(αναπληρωτής Εισαγγελέας): Υπάρχουν εδώ στοιχεία ότι η κ. Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη και τη δόξα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τι λέτε;

Σ. Αγγελής: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.

Πρόεδρος: Πώς έρχονταν στο χωριό;

Σ. Αγγελής: Έρχονταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.

Π. Παναγιωτόπουλος: Με ελικόπτερο;

Σ. Αγγελής: Όχι βέβαια.

Για τον πρώην υπουργό ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο χωριό. «Εμείς πίναμε καφέ με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε.