Σε έκδοση δελτίο τύπου σε 3 γλώσσες που θα διοχετευθεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και σε επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προχωρήσει αντιπροσωπεία φιλοζωικών οργανώσεων της Ε.Ε.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες κιόλας ημέρες με αφορμή τη θανάτωση 25 σκύλων μέσα στο καταφύγιο της Βρετανίδας Λίντα Λούκας στην Κάινα Χανίων.

\"\"

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου \”Η προστασία των ζώων\” και της πανελλαδικής φιλοζωικής και περιβαλλοντικής ομοσπονδίας, Νατάσσα Μπομπολάκη, ήδη από χθες η Αντεισαγγελέας Εφετών Κρητης εξέδωσε επείγουσα εισαγγελική εντολή προς τον Α.Δ.Κ. κ. Παραβολιδάκη, τον Α.Δ.Χ. κ. Κουτσαυτάκη, τον Α.Δ. Ασφαλειας κ. Σινόπουλο και βέβαια προς το Α.Τ. Βάμου για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Και συμπλήρωσε η κ. Μπομπολάκη: \”Όπως η ίδια μας διαβεβαίωσε μέχρι το τέλος του μήνα θα ζητήσει σύγκληση των αρμοδίων αρχών της περιοχής για να μπει το θέμα στις σωστές πλέον ηθικές αλλά και ποινικές, αν χρειαστεί διαστάσεις του\”.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα. Μπομπολάκη σε συνέντευξη τύπου:

Θα κυκλοφορήσει δελτίο τύπου σε 3 γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά το οποίο θα διοχετευθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Αντιπροσωπεία κορυφαίων φιλοζωικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται εντός της Ε.Ε. θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Κάινα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ παράλληλα ευρωβουλευτές θα θέσουν το θέμα σε όλες τις αρμόδιες Επιτροπές. Αντίστοιχο ψήφισμα θα επιδοθεί σε όλες τις ελληνικές αρμόδιες αρχές.

Από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου διεξάγεται στην Αθήνα, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με πάνω από 25.000 σύνεδρους, κορυφαία πνεύματα της παγκόσμιας φιλοσοφίας που θα εισρεύσουν από παντού στη χώρα μας.

Η Π.Φ.Π.Ο. είναι η μοναδική από τις ελληνικές ομοσπονδίες που θα λάβει μέρος μέσω της κας. Μπομπολάκη στην Θεματική Ενότητα “Η ηθική υπόσταση των βιολογικών μας εταίρων”.

Η Κάινα θα κατονομαστεί στο Συνέδριο ως τόπος μαρτυρίου των ζώων, τα δε πρακτικά του Συνεδρίου κατά πάγια τακτική διανέμονται παγκοσμίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Κάινα. Μια ακόμη κίνηση μας είναι το διάβημα προς το Αγγλικό Προξενείο για την προστασία πλέον της υπηκόου τους.

\"\"

Όπως δήλωση η κα. Μπομπολάκη: \”Ένοχο δεν είναι μονό το τέρας αυτό που σκότωσε πάνω από 80 ζώα. Συνένοχοι είναι όλοι αυτοί που τον καλύπτουν, τεράστιες ευθύνες έχουν δε οι δημοτικές αρχές που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους υποδαυλίζουν το συνεχές αυτό έγκλημα. Διαβάσαμε χθες δηλώσεις κατοίκων της περιοχής. Μια λέξη μόνο είπαν για το θανατικό αυτό ενώ είπαν ένα ολόκληρο κατεβατό κατά του καταφυγίου. Περίτρανα καταδεικνύεται από τις δηλώσεις τους, ότι δεν τους άγγιξε το έγκλημα, ο μαρτυρικός θάνατος τόσων πλασμάτων. Κάποιος μάλιστα είπε ότι η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου πουλάει τα ζώα. Απαντάμε: “Μωρία τέχναις κατεργάζεται” παραφράζοντας το γνωστό ρηθέν. Είχαμε έλθει πρόσφατα σε μια συμφωνία για να κλείσει το καταφύγιο σε ένα –δύο χρόνια το πολύ μετά από επιθυμία και της αγγλίδας ιδιοκτήτριας του. Δηλώνουμε πλέον, ότι αυτό δεν θα κλείσει, όσα ζώα και αν σκοτώσουν. Θα παραμείνει εκεί ενεργό για να θυμίζει σε όλους την γενοκτονία των ζώων στην πολιτισμένη Κάινα\”.

\”Τέλος καλούμε τους Καϊνιώτες να έλθουν να αναμετρηθούν μαζί μας, είναι το λιγότερο ανανδρία να τα βάζουν ανυπεράσπιστα πλάσματα, το δε κακό που κάνουν στα Χανιά είναι ανυπολόγιστο, γιατί ένα έγκλημα όσο και να θες να το κρύψεις, δεν κρύβεται» κατέληξε η κα Μπομπολάκη.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook