Συνδικάτο των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα την πιο μεγάλης διάρκειας απεργιακή κινητοποίηση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επί δύο μήνες προσπάθειάς του να αναγκάσει τις εταιρίες του κλάδου να πληρώνουν μισθούς εφάμιλλους με εκείνους της κρατικής εταιρίας Deutsche Bahn.

Τα τοπικά δρομολόγια, που συνδέουν μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις στη Γερμανία, είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν εξαιτίας της απεργίας, που αναμένεται να διαρκέσει 60 ώρες, αρχής γενομένης από τις 14:00 σήμερα ως τις 02:00 της Πέμπτης. Οι προηγούμενες απεργίες των εργαζομένων που ανήκουν στο συνδικάτο GDL είχαν διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Οι βασικές γραμμές της Ντόιτσε Μπαν, περιλαμβανομένων και των υπερταχειών που συνδέουν τις κυριότερες γερμανικές πόλεις, δεν αναμένεται να επηρεαστούν.

Η διένεξη για το ύψος των μισθών έχει εξελιχθεί σε πόλεμο φθοράς ανάμεσα στο GDL –το οποίο έχει μέχρι στιγμής καλύψει τις μισθολογικές απώλειες των μελών του για 119 χαμένες εργατοώρες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων– και τις πέντε ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρίες. Το GDL διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι κάποιες από τις εταιρίες αυτές καταβάλλουν στους εργαζομένους τους μισθούς που είναι έως και 30% χαμηλότεροι από εκείνους της κρατικής DB.

Την Παρασκευή η κρατική σιδηροδρομική εταιρία συμφώνησε να δώσει στους 20.000 μηχανοδηγούς της αύξηση 2% για το 2011. Οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρίες απασχολούν 6.000 μηχανοδηγούς.

AΠΕ –ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook