Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, καθώς τα αποτελέσματα εξετάσεων δείχνουν αφυδάτωση του οργανισμού του, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου στο νέο Βελιγράδι, όπου έχει μεταφερθεί ο Νίκολιτς, Ρέικ Χούσκιτς.

Ο Νίκολιτς σταμάτησε να δέχεται τροφή και νερό από το Σάββατο, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου τόνισε ότι οι γιατροί καταβάλουν προσπάθειες για να εξισορροπήσουν τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο Νίκολιτς σεβόμενοι την επιθυμία του να μην του δώσουν νερό και τροφή.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Σέρβων Ειρηναίος, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι απέστειλε μήνυμα στον Τόμισλαβ Νίκολιτς, με τον οποίο τον καλεί να παραιτηθεί από την απεργία πείνας και δίψας, επειδή δεν συνάδει με το χριστιανισμό. «Δεν είναι χριστιανικό να δολοφονείς και να βασανίζεις το σώμα σου», ανέφερε ο Πατριάρχης Σερβίας.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook