Υλικά

για το φύλλο

1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
380 γρ. χλιαρό νερό
90 ml. τσικουδιά
6 κουταλιές της σούπας λάδι
το χυμό ενός λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την γέμιση

750 γρ. μυζήθρα
750 γρ. ανθότυρο
500 γρ. τυρομάλαμα
300 γρ. γραβιέρα
2 αυγά
100 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πλένετε το δυόσμο και τον αφήνετε να στραγγίσει. Τον βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη μυζήθρα, τον ανθότυρο, τη μαλάκα, τα αυγά και το αλάτι και αναμειγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά.

Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για μία ώρα περίπου.

Ανοίγετε το φύλλο, μέτριο στο πάχος και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια.

Παίρνετε με ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού.

Κλείνετε τα καλιτσούνια σε τετράγωνο σχήμα. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τα αυγά και τα πασπαλίζετε με σουσάμι.

Τα τοποθετείτε σ'ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.