ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα τρία κόμματα που φαίνεται ότι ενισχύονται μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις του Ιουνίου.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα για το Βήμα της Κυριακής αν είχαμε βουλευτικές εκλογές σήμερα, η ΝΔ θα κατοχύρωνε ένα ποσοστό 23,2%, έναντι του 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ και 7,3% του ΠΑΣΟΚ.

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει ποσοστό 9,7%, το ΚΚΕ 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5% και η ΔΗΜΑΡ 2,8%.

Η κοινή γνώμη δείχνει να εμπιστεύεται τους νέους υπουργούς και να επιδοκιμάζει τις τολμηρές αλλαγές στον δημόσιο τομέα με πρώτη τις απολύσεις για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια.

Το 60,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 36%.

Ενισχυμένος δείχνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόσφατο συνέδριό του, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνωσε το ηγετικό προφίλ του.

Αντιθέτως η ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι θα δώσει μάχη επιβίωσης στις επόμενες εκλογές, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται κάτω από το όριο του 3%.

Ισχυρές τάσεις ανόδου εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση επανέφερε την παράταξη σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για πρώτη φορά, επίσης, η κοινή γνώμη δείχνει να επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στην πολιτική, αποδοκιμάζοντας τις ακραίες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.


in.gr