Μια αδράνεια της άμυνας του ΟΦΗ ήταν αρκετή για να φέρει την ήττα για τους κρητικούς στο πρώτο φιλικό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρουσίασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, που όμως είχαν ένα κοινό στοιχείο: ήταν και οι δύο ακίνδυνες επιθετικά, με εκείνη του δεύτερου ημιχρόνου να μην έχει τίποτα παραπάνω από φλύαρη υπεροχή.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αυριανό φιλικό με την Σ. Μπριζ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι.

\"\"

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Στάθη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μονιάκη στο αριστερό και τους Ζβασίγια – Δαμιανάκη κεντρικούς αμυντικούς. Οι Κάλαϊτζιτς, Ικένγκ αποτέλεσαν τους \”κόφτες\” του ΟΦΗ, ο Λαμπρόπουλος έπαιξε μπροστά τους έχοντας ελεύθερο ρόλο με τους Όγιος (αριστερά), Ροβύθη (δεξιά) και τον Κανούλα στην κορυφή της επίθεσης. Πρώτος αρχηγός της νέας χρονιάς ο Μανώλης Μονιάκης.

Το πρώτο 10λεπτο στο παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες και το πρώτο σουτ έγινε από τον Ροβύθη με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η εικόνα του ΟΦΗ έχει βελτιώθηκε. Με κοντινές πάσες και όχι γεμίσματα ο ΟΦΗ προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία, ενώ δεν έγινε ούτε σουτ προς την εστία του Σήφη Δασκαλάκη.

Η άμυνα του ΟΦΗ δεν δέχτηκε πίεση για να κριθεί ο Ζβασίγια. Ο παρτενέρ του πάντως στο κέντρο της άμυνας, Μπάμπης Δαμιανάκης τα πάει αρκετά καλά. Αγωνίζεται ως αριστερός στόπερ και είναι γρήγορος στις επεμβάσεις του και καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Το ημίχρονο βρήκε τον Όγιος να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και να παίξει ένας εναντίον ενός αλλά δεν τον βοήθησε ο ο αγωνιστικός χώρος(Πλαστικός τάπητας).

\"\"

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε χωρίς αλλαγές. Οι Ολλανδοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 54\’, με τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα εύκολα.

Στο 60\’ ο Δερμιτζάκης άλλαξε όλη την 11άδα για τον ΟΦΗ με τους Αγριμάκη, Μπούρμπο, Μιλιάζες, Κουρδάκη, Τριποτσέρη, Βερόν, Μακρή, Φραγκουλάκη, Κουτσιανικούλη, Βιτώρο και Παπάζογλου να μπαίνουν στο γήπεδο.

Στο 62\’ ο Φραγκουλάκης προσπάθησε να κρεμάσει τον γκολκίπερ της Φένλο με ένα σουτ από το κέντρο αλλά η  μπάλα να έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού μετά την αλλάγή 11αδας, καθώς ο ΟΦΗ στη συνέχεια είχε τέσσερις ευκαιρίες με σουτ των Κουτσιανικούλη, Μακρή, Μιλιάζες και Βιτώρου με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Στην δεύτερη επίθεση της στο παιχνίδι η Φένλο σκόραρε, μετά από φάουλ που εκτελέστηκε προς την περιοχή του Αγριμάκη. Η άμυνα αδράνησε με αποτέλεσμα ο Βάργκενσεν να κάνει το 1-0 με πλασέ.

Ο ΟΦΗ είχε ακόμη μια ευκαιρία με μακρινό σουτ του Βιτώρου και την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ!

Μετά το 80\’ οι ασπρόμαυροι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στην πρώτη ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά με τους αμυντικούς της Φένλο να διώχνουν πάνω στην γραμμή και τους παίκτες του ΟΦΗ να ζητούν πέναλτι.

Λίγο πριν τη λήξη ο Κουτσιανικούλης να προσπάθησε να περάσει τον γκολκίπερ της Φένλο αλλά τελευταία στιγμή εκείνος έδιωξε την μπάλα.

Οι τρεις απόντες του ΟΦΗ στο φιλικό ήταν οι Περογαμβράκης, Νιμανί και Γκαλέτι, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις κερκίδες.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook