Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την 18η Ιουλίου 2013 αποφάσισε:

α) να προχωρήσει στην λήξη της κατάληψης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μετά το πέρας της Γ. Σ. (18/7/13)

β) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συλλαλητήριο την Δευτέρα 22/7, ημέρα που σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοί μας, στις 11:00 π. μ. , 3ο Γενικό Λύκειο. Να γίνει ημέρα μεγάλης συλλογικής απάντησης!

γ) ορίζει ως «κέντρο αγώνα» το 3ο Γενικό Λύκειο (Λεωφόρο Δημοκρατίας, απέναντι από Εργατικό Κέντρο) , καλώντας σε κοινή αντίσταση όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (συλλόγους πρωτοβάθμιας, ενώσεις και ομοσπονδίες γονέων, μαθητές, φοιτητές), διευρύνοντας τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων στην ανοιχτή επιτροπή αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ καλεί για συμμετοχή σε νέες δράσεις καθώς όπως αναφέρουν:

Προγραμματίζουμε: – συλλαλητήρια ,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

– ηχητικά και τηλεοπτικά σποτ ενημέρωσης – αντίστασης
– κιόσκι ενημέρωσης –αντίστασης, Πλατεία Ελευθερίας
– δικαστικές προσφυγές

Συσπειρωμένοι με τους συναδέλφους μας που «διατίθενται», τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.
Τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που δε θα βρίσκουν σχολείο, αλλά και όλους τους μαθητές – δηλώνοντας εντίμως ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη. Με συλλογικό τρόπο, με τα σωματεία μας αντιμετωπίζουμε τη νέα κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς.

Δε θα αφήσουμε κανέναν από τους 2.500 σε όλη τη χώρα και τους 60 περίπου συναδέλφους μας στο Ηράκλειο που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων να μείνει μόνος του! Δεν αφήνουμε κανένα να γίνει θυσία στο βωμό της κρίσης!

Άμεση συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα την Δευτέρα 22/7, 10:00 π. μ. στο 3ο Γενικό Λύκειο, πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook