Η Ιαπωνική μαφία, γνωστή ευρέως ως Γιακούζα, θεωρείται μια από τις πιο σκληρές και βίαιες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο, με τα πλοκάμια της να απλώνονται παντού, και τα αφεντικά της να είναι σχεδόν απλησίαστα για τις αρχές πόσο μάλλον για έναν απλό πολίτη.

Ωστόσο, μία ατρόμητη πολίτης, ιδιοκτήτρια εστιατορίου αποφάσισε να πάρει τα χρήματά της πίσω και κατέθεσε μήνυση κατά του σκληρού αφεντικού, του πανίσχυρου Κενίτσι Σινόντα.

Το περιστατικό προκαλεί έκπληξη και θαυμασμό, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που κάποιος αποφασίζει να τα βάλει νομικά με την Ιαπωνική μαφία.

Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου ζητάει από τον Σινόντα να της επιστρέψει 17.350.000 γιεν, τουτέστιν 175 χιλιάδες δολάρια, τα οποία είχε λάβει από αυτήν την περίοδο 1998 – 2010 μέσω απειλών και εκβιασμών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη του εγκληματικού συνδικάτου Γαμαγκούτσι – Γκούμι στο οποίο ανήκει ο Σινόντα απειλούσα την ιδιοκτήτρια ότι θα κάψουν το εστιατόριο εφόσον αυτή δεν πληρώσει.

Αγνωστο βέβαια παραμένει το από που πηγάζει η εμπιστοσύνη που δείχνει η θαρραλέα επιχειρηματίας στη δικαιοσύνη της χώρας, καθώς είναι τέτοια η επιρροή που ασκεί η Γιακούζα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που η μήνυση δείχνει από την αρχή καταδικασμένη.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook